Reacties De Veroordeling

 

 

Laat hier je reactie achter en lees de reacties van Renetta van der Meer die tevens onder de naam Mark veel te vertellen heeft.

 

147 reacties

 1. @renetta v/d meer – Renetta. Of Louis schuldig is of niet, weet niemand behalve hijzelf. Wat wél duidelijk is, is dat hij veroordeeld is op nul komma niks aan bewijs.

  Als dat met Louis kan gebeuren, kan dat met iedereen gebeuren

 2. Goedendag,

  Even een vraagje, is er van dit dossier ooit wel eens een duidelijke tijdslijn gemaakt van het betreffende weekend van de moord??? Want ik kan die zo even niet vinden eigenlijk

  1. De tijdslijn zit in het dossier.

   Er is een tijdslijn gemaakt maar die kun je heel ruim interpreteren. Zo wordt er tussen 24 & 48 uur als interval gebruikt. En dan maakt men zich er wel heel makkelijk vanaf door te stellen dat Louis Hagemann heeft aangebeld en dus qua tijdslijn en geruchten de moordenaar moet zijn.

 3. Nou ik heb dat eens goed doorgelezen maar dit is een eerwraak moord geweest volgens de methode die vele malen meer is gebeurt eerst verwurging en vervolgens de mesteken, welke door de Koran word gerechtvaardigt. Echter is de vader van de kinderen israelier….is die man wel echt israelier en geen moslim of islamiet???

  Tevens ga ik er van uit dat Louise maar over twee handen beschikt, gezien alle omstandigheden en het feit dat niemand iets gehoord heeft blijkt dat er dan tenminste 3 man aanwezig moeten zijn geweest die voldoende kracht hadden om een mens te verwurgen en tijdens de verwurging in bedwang te houden. Omdat dit bij 3 mensen tegelijkertijd heeft moeten plaats vinden. Dus ook dat wijst op een familie situatie om eerwraak waarbij verschillende familie leden mede daders zijn. Ook het feit dat Brayan niet vermoord is, welke geen kind was van die israelier wijst op een eerwraak. Maar ik denk dat je moet kijken of deze israelier niet in feite de Koran aan hing. Of was er iemand anders in haar omgeving die de Koran aanhing???

  Wat Louise betreft als dader zie ik eigenlijk geen enkel concrete bewijs dat als direct bewijs en onomstotelijk kan worden aangemerkt.

 4. Origineel gepost door Gilbert
  Nou ik heb dat eens goed doorgelezen maar dit is een eerwraak moord geweest

  Wat Louise betreft als dader zie ik eigenlijk geen enkel concrete bewijs dat als direct bewijs en onomstotelijk kan worden aangemerkt.

  Vooral jouw laatste zin is van belang de rest doet er eigenlijk niet meer toe!

  Levenslang Gilbert! Voor wat eigenlijk?

 5. ja levenslang voor een driefoudige moord is opzich wel te rechtvaardigen, maar dan moet je wel 10.000% zeker zijn dat je de goede dader hebt. En in deze is het mij wel duidelijk dat de echte dader nog vrij rondloopt en nooit gestraft meer kan worden.

  De eerwraak methode is wel degelijk van belang omdat dit een ritueel aangeeft die bij europeanen niet bekend is. En wat ik in het dossier lees is er geen sprake geweest van een blinde woede of iets dergelijks maar een gang van zaken waarbij alle drie de daders het ritueel kende. Gezien eerdere verdenkingen waarbij Louise beschuldigd was van gewelds delicten komt de drievoudige moord zeker niet overeen met de handelingen die zijn vericht.

  Heb je deze zaak ook ingediend bij de commissie PostimiusII?

 6. @Gilbert – Die kunnen er vooralsnog niets mee dus moet ik op een andere manier actie voeren en hoop dat ik met een grote groep de zaak onder de aandacht kan blijven brengen en houden.

 7. Jacky,

  Ik heb zoals je weet het dossier (althans alles op de site) tweemaal zeer, zeer geconcentreerd gelezen. Ik heb je anderhalf uur lang gesproken na een rechtszaak in Amsterdam die we – toevallig – samen bezochten. Ik deed vijf jaar lang dag in dag uit research voor een true crime story en ontmoette een keur aan psychopaten als Renetta, volidioten, corrupte politieagenten en ondermaatse rechters. Ik bestudeerde tal van moordzaken en ging daarin heel ver. Soms te ver. Ik weet één ding zeker: als je het dossier van Louis aan 10.000 gewone, eenvoudige maar weldenkende mensen voorleg dan zullen er 9.999 het als onbegrijpelijk verklaren dat Louis op basis van de verklaringen van een aan psuedologia fantastica lijdend schepsel als Van der Meer R. tot levenslang is veroordeeld. Punt.

  Awel, geen punt. Waarom? Die Van der Meer die blijkens de vijfde posting in deze draad blijk geeft van emotionele incontinentie ( een beetje psycholoog van de kouwe grond leest bij deze dame tussen de regels door het echte verhaal) is eigenlijk het grootste probleem nog niet.

  Levens als die van Robert Horchner, Sweeny, Louis en Louwes worden vernietigd door Petertje. En hij heeft daar nog echt schijt aan ook. In mijn boek De Oordopjesmoord (preview en zaaksomschrijving op DeOordopjesmoord.nl) besteed ik een omvangrijk hoofdstuk aan het mediatiseren van dit soort zaken en trek de parallel tussen de bestaande en bekende De Vries-machinaties en de wijze waarop hij Wilko Ites stigmatiseerde gedurende drie uitzendingen over de moord op Ran Biemans. Hoeveel jaar (gecumuleerd i.v.m. meerdere vergrijpen) zou zo iemand eigenlijk moeten krijgen voor het onschuldig laten opsluiten van vermeende daders. Dat is een zeer relevante vraag. Twee maal levenslang lijkt me een reële schatting.

  Zonder De Vries was ’t Van der Meer niet gelukt Louis er in te luizen.

  Louis was geen brave jongen maar dit is werkelijk te krankzinnig voor woorden.

  De Vries is de kampioen van het weglaten, de briljante insinuatie en de hapklare suggestie. Ja, en dan is de verhouding tussen 10.000 en 9.999 natuurlijk helemaal zoek. Dan wordt het anders. Dan scoren we, is SBS6 happy want de telller voor de reclameblokken voor, tijdens en na de uitzendingen giert als een ventilator en Peter vult zijn zakken. Pure roof over de rug van het slachtoffer wiens dossier zich leent voor – daar gaat ie weer – suggesties, insinuaties en het tricky weglaten van ontlastende details, feiten en omstandigheden.

  Op één of andere manier mag ik die Steven Brown wel. Het is een ongeleid projectie (heb ik hem ook zelf gezegd ) maar ik hoop dat zijn nakende boek over Peter, Tijdperk Peter R. de Vries, 25 jaar Mafiajournalistiek, een bestseller wordt. Zowel in zijn boek als in het mijne zit de Hagemann-case en het is te hopen dat ook andere media zullen volgen.

  Als je echt studie maak van de Vries dan ga je nog sympathie krijgen voor Joran.

  Zoals beloofd krijg je in september een exemplaar van me en als je ’t uit hebt laat het dan Louis maar lezen. Wellicht beurt het hoofdstuk over De Vries hem wat op.

  Ik draai m’n duimen voor je.

  J. Hans Mauritz

 8. Is er trouwens ooit duidelijk geworden waarom die mw. van der Meer in 2000 van naam is veranderd? want daar hoor ik dhr. de Vries niet over terwijl hij daar wel van op de hoogte was.

 9. @Gilbert – Mw. van der Meer kreeg meer dan alleen maar een naamsverandering na de veroordeling van Louis in 1998. Dat betrof verkrachting en mishandeling van Renetta van der meer.

  Stel je voor: zware mishandeling, verkrachting waarbij zij zou zijn vastgebonden (geen DNA sporen van Louis op het waslijntje), vechtpartij en dan brengt Louis, Renetta naar huis. De flat lag ongeveer 6 tot 8 minuten lopen van het huis van Louis. Dit alles zou zichzelf in een tijdsbestek van 20 minuten hebben moeten afgespeeld voor Koninginnennacht. Niemand op straat heeft een vrouw gezien al wandelend naast Louis die zwaar mishandeld was.

  Uit angst wenste zij een nieuw adres en een nieuwe familienaam voor haar en haar kinderen.

  Gilbert, Peter neemt het niet zo nauw met blondjes, die gelooft hij op hun…….(vul zelf maar in) In het geval van Louis Hagemann interesseerde het Peter geen ene moer of hij nu wel of niet schuldig was. Er speelde nog een aantal andere belangen een rol. Louis moest gewoon het veld ruimen.

 10. @Hanss Mauritz – Bedankt voor je bijdrage Hans en ik ben benieuwd naar je boek. Ik ben zo vrij geweest om je ook even apart te behandelen op deze site.

  Hans, het kan kort of lang duren de waarheid komt een keer boven water.
  Teveel mensen houden hun lippen nog stijf op elkaar met tussenpozen van trillende lipjes die los willen om hun verhaal te vertellen. Ze komen wel!

 11. Origineel gepost door Hans MauritzJacky,

  Dank voor je rechthartelijke reactie en voor de ‘aparte behandeling’. Ik bloos van zo veel eer. Wel leuk, dat zeker.

  Hans Mauritz

  @Mauritz,

  Ja die zaak van Joran was ook een zeperd van de Vries, maar wat ik zo zie gebeuren is dat mensen veroordeeld worden door de persgeilheid van officieren van justitie en politie mensen, en daarbij heeft waarheidsvinding het verloren.

  Maar ik denk dat het goed zou zijn om zoveel mogelijk slachtoffers van het politie en justitie apparaat om de tafel te krijgen, om op die manier de misdaden, beinvloedingen en misleidingen eens naar voren te brengen. Een strafrecht zaak krijg je tegen de misdadigers van het OM en de politie niet voor elkaar in Nederland, maar er zou eens gekeken kunnen worden om het wel bij het internationaal hof als zijnde misdaden tegen de menselijkheid neer te leggen. Ik zie daar opzich wel mogelijkheden voor. Echter zal dat wel een aanzienlijk dossier gaan opleveren, en je moet je daar met ze allen voor gaan inzetten dan. Maar voor de vals veroordeelden zoals Louis zou dat een uitkomst kunnen bieden.

  Kijk ik bewonder je dat je research doet en er boeken over schrijft, maar je research zou zoveel meer kunnen betekenen voor de gehele bevolking als daar stappen mee ondernomen worden om herhaling te voorkomen.

  Maar dat is maar een idee die ik eens in de groep gooi om te zien of er mensen zijn die daar energie in willen steken.

Reageren is gesloten.