Wat hebben Saban, Louis en Godfried gemeen?

trioonschuld

Alle commotie over de zogenaamde vlucht van mijn goede vriend Saban Baran is weer typische polderwaanzin. Saban is een heel lieve jongen, een echte familieman. Vrouwenhandelaar? Laat me niet lachen. Saban komt juist op voor onderdrukten in de samenleving. Wat Saban niet allemaal voor vrouwen heeft gedaan… Hij zorgde voor onderdak, voor werk en voor valse paspoorten. Mijn goede vriend zou vrouwen mishandelen? Hoe komen ze daar bij? Mensen die dat roepen begrijpen niets van de moderne opvatting over seksualiteit. Saban is een echte SM-Meester. Vrouwen smeken om vernedering, dat is het gevolg van de doorgeslagen emancipatie.

Saban zou zijn vriendinnen brandmerken. Te gek voor woorden. De vriendinnen van Saban waren juist heel gelukkig met een tattoo van hun Meester. Met zo’n “brandmerk” ben je iemand, je hoort ergens bij. Dat Saban niet het beest is waar hij door Justitie voor wordt uitgemaakt blijkt wel uit zijn huwelijk met één van zijn “slachtoffers”. En nu heeft Saban terecht zwangerschapsverlof om van zijn kind en vrouw te genieten. Onbegrijpelijk dat hem dit wordt misgund. Ach, dat Saban er gelijk een vakantie naar Turkije aan vastplakt is toch geen ramp? Mijn vriend moet gewoon even bijkomen van al het onrecht dat hem is aangedaan.

Nee, dan Louis Hagemann. Als we praten over een Beest dan is het Hagemann wel. Onschuldig levenslang? Neem van mij aan dat levenslang nog een te milde straf voor die Hagemann is. Inderdaad, hij was een Hels Angel. En dan weet je het wel hè? Wapens, afpersing, ontvoeringen, verkrachtingen, bankovervallen, mishandeling, huurmoorden, vrouwenhandel, drugs. Eh..veel drugs, ja. De Engeltjes slaan elkaar ook altijd de hersens in. Nee, dat is minder schokkend maar geeft de geweldadigheid aan. Heel lastig om dit rapaille achter slot en grendel te krijgen. Maar soms heb je het geluk dat Peter R. de Vries een handje komt helpen. Je schuift zo’n misdadiger een bloedige en vooral laffe moord in zijn schoenen. Het maakt niet of hij het gedaan heeft als de rechter je maar gelooft. Kijk, dat is nu zo mooi van onze rechtsstaat: een goed verhaal is belangrijker dan het bewijs.

Komt de afgelopen week een half gare professor vertellen dat moordenaar Godfried van Haut onschuldig in de gevangenis heeft gezeten. Die prof is niet goed snik. Kijk naar de achtergrond van Godfried. Een kamper nota bene! Leeft de professor op een andere planeet? Zeker nooit een woonwagenkamp gezien. Hels Angels kiezen vrijwillig voor die club. Maar een Kamper wordt zo geboren. In de wieg kun je al zien dat het kind opgroeit voor galg en rad. Werp een blik op de foto van Godfried en vergelijk zijn kop eens met Saban. Wat een verschil! Die gemene oogjes van Godfried zeggen toch meer dan genoeg? En dan zijn achternaam: Van Haut. Zegt je niets? Kom nou toch.. Nooit gehoord van Heineken ontvoerder Cor van Haut?

Kijk, er is veel kritiek op Justitie en politie. In Nederland is een wildwest cultuur ontstaan. De misdaad tiert welig en er wordt nooit iets opgelost. Dat is dus onjuist. Zelfs na vele jaren is de politie nog in de weer om moordenaars te vinden. Louis Hagemann werd na 18 jaar opgepakt en Godfried 16 na de moord en overval. Je ziet: politie en getuigen slapen nooit. Iedereen die nu roept dat er ook onschuldigen hebben vast gezeten begrijpen niets van ons systeem. Het gaat er niet om wat je hebt gedaan maar wie je bent. Saban is een kindervriend, Louis een (ex) Hels Angel en Godfried een Kamper. Nou, dan zijn we er toch? Ik ben blij met rechters die veroordelen op basis van het sentiment en mensenkennis.

Mijn goede vriend Saban wens ik zo spoedig mogelijk zijn 72 maagden toe.

4 reacties

 1. 1
  Jacqueline zegt:

  Hallo Ko,

  Zoals gezegd vind ik je heel goed maar wat er nu op je voorpagina staat vind ik helemaal FOUT.

  Ik begrijp dat jij je hele verhaal cynisch bedoeld maar het cynisme moet men tussen de regels door lezen. Als betrokkene begrijp je wat er staat maar als niet betrokkene krijg je een heel verkeerd beeld.

  Persoonlijk vind ik het een heel gevaarlijk stuk wat je daar neerzet.
  En kun je de mensen een totaal verkeerd beeld meegeven.

  Lees het zelf ook nog even een paar keer door. Je was er in de vroege ochtenduurtjes mee bezig maar dit verdiend enige correctie.

  Voor wat betreft de zaak Bolhaar, die is zeker NIET opgelost.

 2. 2
  Jacqueline zegt:

  O ja, Godfried heet geen “van Hout” maar “Godfried van Haut”

  Oei, Ko….

 3. 3
  Jacqueline zegt:

  Voor alle lezers

  Saban hoort zeker niet naast Louis en Godfried te staan.
  Hij mag niet eens in de schaduw van Louis en Godfried staan.

  Ko, ik verzoek je dan ook vriendelijk de overeenkomsten aan te passen want die zijn er niet.

  De aanpassing betreft…… het hele verhaal van Louis ertussen uit.

  Ik kan niet spreken voor Godfried maar na veel vijfen en zessen verzoek ik jou om de foto en de alinea van Louis ertussen uit te halen en geen overeenkomst te maken met Saban! Die man kan er wat van, dan weet je dat ook weer.

 4. 4
  Jacqueline zegt:

  “Nooit gehoord van Heineken ontvoerder Cor van Haut?”

  Nee wel van Cor van Hout ;-)

RSS Feed for this entry

Geef commentaar