Seriemoordenaar John Sweeney aangehouden in cel

Geplaatst door

Update 25 mei 2011 John Sweeney voerde Melissa aan de vissen

En mogelijk voerde hij nog iemand anders aan de vissen.

Opsporing verzocht heeft een aantal afbeeldingen op de site staan en 1 daarvan viel mij op.
Namelijk het schilderij van The Naked Lady die in 1985 geschilderd werd.

Zou het Joanne Wilson zijn?
Haar moordenaar is nooit gevonden!


Joanne Wilson werd als vermist opgegeven in september 1985.
Nadien werden de lichaamsdelen van Joanne Wilson gevonden in Amsterdam Noord.

Zij blijkt ook wel in Rotterdam te zijn geweest.

Hieronder het schilderij The Naked Lady gedateerd 1985


Bron: Opsporing Verzocht

Bizar genoeg duikt er ook informatie op over ene Carina die in de omgeving van het Olympisch Stadion in Amsterdam woonde. Het jaartal ligt later dan de dag waarop de lichamen van Corinne Bolhaar en haar kinderen werden gevonden.

Fonetisch gezien ligt de naam Carina dicht bij Corinne.
Corinne woonde met haar gezin in de Argonautenstraat om de hoek van het Olympisch Stadion te Amsterdam.

De informatie die de politie heeft binnen gekregen betreft omstreeks 1990.
Corinne en haar kinderen werden vermoord in 1984.

Men blijft uitgaan van het gegeven dat John Sweeney zich pas in 1985 vestigde in Nederland maar dat staat niet vast.
Het is heel goed mogelijk dat hij ver voor 1985 in Nederland verbleef.

Wie kent John Sweeney die diverse namen gebruikte o.a. Joe Johnson, Joe Caroll en Scouse Joe.
Hij gebruikte mogelijk meerdere namen.
Hij werkte als klusjesman/timmerman.

Sprak John Sweeney alleen maar engels of ook Nederlands?

Indien iemand zich iets herinnert m.b.t de zaak Bolhaar, Joanne Wilson en/of John Sweeney herkent van de foto’s neem dan contact op met de Politie Rotterdam/Rijnmond en bel gratis 0800-6070

Je kunt ook contact opnemen door een mailtje te sturen naar info@louishagemann.nl

Lees ook “John Sweeney aangehouden in cel”


John Sweeney als jongeman hoe zag hij eruit voor 1986 of is die foto van de jaren daarvoor en in een later stadium ontwikkeld en/of verkregen?

De Telegraaf heeft ook nog wat foto’s gepubliceerd zie hier

De Telegraaf heeft ook nog wat foto’s gepubliceerd zie hier hierna volgt een oude berichtgeving

Bron: Telegraaf 

door Gerda Frankenhuis en Jolande van der Graaf
LONDEN/AMSTERDAM – De Britse seriemoordenaar John Sweeney blijkt ook hier volop te hebben toegeslagen en is gisteren aangehouden wegens vrouwenmoorden in Nederland en Engeland 

De als levensgevaarlijke psychopaat omschreven Brit die al in 2001 door De Telegraaf aan diverse Nederlandse moorden werd gelinkt, is formeel in staat van beschuldiging gesteld en aangehouden in zijn cel in Engeland. Hij kreeg daar eerder levenslange gevangenisstraf opgelegd.

Sweeney wordt gezien als de moordenaar van fotomodel Melissa Halstead, in 1990 in ons land. Het in stukken gehakte lijk van de Amerikaanse lag destijds in een plunjebaal in de Westersingel in Rotterdam, het hoofd van Halstead ontbrak en is nooit gevonden. Sweeney had in de jaren tachtig een relatie met deze vrouw en zich al eerder op gewelddadige wijze aan haar vergrepen.

Het ligt voor de hand dat de Amsterdamse en Groningse politie zich bij het rechercheonderzoek gaan aansluiten wegens soortgelijke onopgeloste misdrijven. In 1992 dreef een nog altijd ongeïdentificeerd vrouwenlichaam in de Egelantiersgracht in Amsterdam, ook in stukken, zonder hoofd en verpakt in een koffer. Toen Sweeney in 2001 in zijn vaderland werd opgepakt, verklaarde een politieman van New Scotland Yard in deze krant dat de gruwelmoordenaar al sinds 1995 met de Amsterdamse zaak in verband wordt gebracht.

Ook de Groningse prostituee Antoinette Bont is mogelijk zijn slachtoffer geworden. De Engelse politie verdenkt Sweeney tevens van de slachtpartij op zijn toenmalige vriendin Paula Fields, een Britse prostituee. Haar lichaamsdelen doken in 2001 op in zes verzwaarde tassen in Regents Canal in Londen.

In 2001 werd de seriedader getraceerd en kreeg hij levenslang wegens een poging tot moord op een andere vriendin, Delia Balmer, die hij met een bijl te lijf was gegaan. Sweeney hakte haar vingers af en verwondde haar gezicht, maar de Engelse wist te ontsnappen. Hij bleek Balmer eerder 48 uur lang te hebben gekneveld en aan vreselijke folteringen te hebben blootgesteld. Kort erna vluchtte Sweeney opnieuw naar Nederland.

Waar kwamen de werkelijke tips vandaan? Klik hier

 

Het zou fijn zijn als het coldcase team niet vergeet om de moord op Joanne Wilson mee te nemen in dit onderzoek. Louis Hagemann werd namelijk als verdachte aangemerkt, die verdenking werd voor waar aangenomen door de verklaringen van o.a. de kroongetuige Renetta van der Meer. Na onderzoek bleek echter dat Joanne Wilson ruim na datum van die zogenaamde ontmoeting met Louis, een brief had verzonden en telefonisch contact had met haar moeder.

Er volgde vrijspraak, maar wat hadden die verklaringen dan nog voor waarde in de zaak Bolhaar?
Als het in de zaak Joanne Wilson niet klopte zou het dan wel kloppen in de zaak Bolhaar?

De identieke verklaringen werden namelijk in beide zaken aangevoerd.

Hieronder een foto van Joanne Wilson

 

 

 

En lees even wat Peter R de Vries op zijn website heeft staan.
Peter wist het 100% zeker en noemde Louis in zijn uitzending een ordinaire moordenaar.
Voordat er ook maar enige rechtzaak e.d. aan te pas was gekomen.

Let wel, uit de dossiers kwam later naar voren dat Louis Hagemann in 1985 NOOIT ontboden is op het politieburo. Dat Louis Hagemann GEEN afscheid heeft genomen van Joanne. Dat Louis NOOIT in de bijlmer heeft gezocht naar Joanne zoals Stephen vertelde! Noch is er een paspoort achter het behang gevonden. Die was namelijk afgegeven op het politieburo, enkele dagen na vermissing! Allemaal scenario’s die na de uitzendingen van de Vries ter plekke werden verzonnen en waar het coldcase team enorm zijn best deed om meerdere personen onzin te laten verklaren!

Nog steeds heeft Peter R de Vries de ballen niet om zichzelf eens goed achter zijn oren te krabben!
Nog steeds heeft Peter R de Vries de ballen niet om zijn ongelijk toe te geven, hij blijft namelijk stiekem doorlinken vanuit het dossier Bolhaar naar het dossier Wilson en vice versa.

Wel Peter, je riep in je eigen uitzending van Jan van Wanrooy dat iemand niet veroordeeld kan worden op verklaringen “van horen zeggen”. Er zal ook technisch bewijs nodig zijn.

Louis Hagemann werd veroordeeld tot LEVENSLANG op verklaringen “van horen zeggen” zonder technisch bewijs of enige andere vorm van bewijs. Op verklaringen die golden voor zowel de zaak Joanne Wilson als de zaak Bolhaar.

Als jij Peter R de Vries nu eens gewoon vertelt wie jou op het idee bracht om de zaak Bolhaar heropend te krijgen dan schieten wij al een heel eind op. Het was zeker niet iets wat jij zelf zo graag heropend wilde hebben. Het OM zag er ook geen brood in. Maar jij ZOU en MOEST Louis laten hangen. Dat bleek overduidelijk uit je uitzendingen. Voor wie en voor wat? Voor wie moest Louis het veld ruimen?

Je hebt nog even de tijd Peter om zelf iets aan deze onterechte veroordeling te doen. Ik laat het er niet bij zitten. Je vrouw heet Jacqueline en ik ook, dus zal altijd in je achterhoofd meeknagen! Iedere keer weer.

 

 

Eén reactie

  1. Ik vrees dat Peter daar de ballen niet voor heeft maar het zou hem wel sieren als hij zijn website qwa berichtgeving aan deze neuwe feiten zou updaten.

    Hoe was het ook al weer Peter je bent pas schuldig nadat en niet voordat jij er een Mediaveroordeling van gemaakt hebt, wel met de zelfde maten meten dan heeft iedereen weer een schoon geweten en geen alibi nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *