Lucia de B vrijgesproken

Geplaatst door

 

Gefeliciteerd Lucia, al is de schade onherstelbaar!

Wat bleef er over van al die “zogenaamde” getuigenverklaringen, overtuiging en interpretaties van het Hof? U werd net als mijn man slachtoffer van beeldvorming, interpretaties, hallucinaties en dovemansoren. Als je dan ook nog een strafblad hebt behoeft het eigenlijk geen betoog meer.
We hameren gewoon “levenslang” af, ondanks meineed, valsheid in geschrifte, speculaties, suggestieve verklaringen en onrechtmatig vernietigd bewijsmateriaal!

Lucia de B. vrijgesproken!!!!

(Novum) – De Haagse verpleegkundige Lucia de B. is woensdag door het gerechtshof in Arnhem vrijgesproken van de moord op zeven ziekenhuispatiënten en drie pogingen daartoe, gepleegd tussen 1997 en 2001. Het vonnis is gelijk aan de eis van justitie.

Net als het Openbaar Ministerie, vindt ook het hof dat er onvoldoende bewijs is dat De B. de moorden heeft gepleegd of zou hebben geprobeerd mensen om te brengen. De rechters baseren zich op deskundigen die stellen dat de patiënten, onder wie een zes maanden oude baby, waarschijnlijk een natuurlijke dood zijn gestorven.

Het gerechtshof in Den Haag veroordeelde de verpleegkundige in 2004 nog tot levenslang en tbs. De rechters stelden toen dat sprake was van vergiftiging. Na nieuw onderzoek door onder meer toxicoloog Jan Meulenbelt, rezen er echter twijfels rond de vermeende moord op onder anderen het zes maanden oude kindje. Vanwege die twijfels vindt het OM nu dat ook rond de andere sterfgevallen niet langer zonder meer kan worden uitgegaan van boze opzet.

De 48-jarige Haagse verpleegkundige werkte ten tijde van het overlijden van een aantal patiënten onder meer in het Haagse Juliana Kinderziekenhuis. De B. is wel schuldig bevonden aan het vervalsen van een highschooldiploma in 1992 en diefstal. Het Arnhemse gerechtshof vindt net als justitie echter dat zij daar niet meer voor hoeft te worden gestraft

Bron: Nieuws.nl

 

 sitestat

Heb je weleens de blik gezien van een “onafhankelijke” rechter?

Als blikken konden doden dan had Lucia er niet meer geweest!
Hoezo onafhankelijke kijk op de verdachte?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *