Misstanden bij DJI rond gevangenispersoneel

Geplaatst door

 

 

 RIJSWIJK – De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) laat al vele jaren personeel werk doen in gevangenissen en detentiecentra waarvoor ze niet zijn opgeleid. Sinds 2002 worden deze ‘goedkopere’ detentietoezichthouders ingezet om als volwaardig bewaarder normale gedetineerden te begeleiden en te bewaken.

 

Ook werken veel van hen als vreemdelingenbewaarder. Dit blijkt uit informatie van verscheidene van deze toezichthouders. Jan Willem Dieten van vakbond Abvakabo bevestigt deze situatie. ,,Die is ons al jaren een doorn in het oog.” De toezichthouders werden oorspronkelijk aangenomen om korte tijd op bolletjesslikkers te passen. Vandaar de beperktere opleiding.

Lees het hele verhaal op CRIMESITE 

 

 Het zou mooi zijn als alle stagiaires die misbruikt worden door het DJI ook in kaart gebracht worden.

Jongeren die in de beveiliging willen werken kunnen stage lopen in een gevangenis! Hoe verzinnen ze het in Den Haag.

Een van die stagiaires bevestigde anoniem mijn kritiek op de productiviteit van de medewerkers uit Lelystad. O.a. spelen met de intercom, slapen achter gordijnen, hyven, internetten etc. etc.

Het is voor beide partijen van belang dat er goed opgeleide mensen in het gevangeniswezen komen te werken, niet alleen goed opgeleid maar ook streetwise.

En als het DJI “goedkope contractanten” zoekt dan kunnen ze ook lang-, zeer lang- en levenslanggestraften als aanspreekpunt, begeleider en toezichthouder kunnen aanstellen.

Toezichthouder in de vreedzaamste zin van het woord en niet als verrader!

Weliswaar tegen het wettelijke minimumloon!!!! !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *