Carolien Rijke laat zich niet uitschelden

Geplaatst door

 

De zoete wraak van de weduwe

De weduwe van Thomas van der Bijl laat door John van den Heuvel en Bert Huisjes optekenen waarom zij besloot om naar buiten te treden over het geschil wat zij heeft met Peter R. de Vries. Het begon met een telefoontje van het Openbaar Ministerie. Officier van justitie Digna van Boetzelaer die de weduwe belde had niet in de gaten dat Carolien Rijke kon horen wat de officier van justitie over haar vertelde tegen een collega. Het was dé druppel voor de weduwe van kroongetuige Thomas van der Bijl, en moeder van zijn kinderen.

„Hallo Carolien, nog een keer met Digna van Boetzelaer”, klonk het monter. Hoe ’respectvol’ justitie echter binnenskamers spreekt over de vrouw die zelf ook getuigde, werd pas duidelijk nadat de hoorn niet goed werd opgelegd. „Carolien wie”, vraagt een man. Lachend spreekt de officier ineens over „die hoer van de Geldersekade”. Minutenlang roddelt ze voort. „Ze heeft er ontzettend last van dat die Van der Bijl haar met niks achtergelaten heeft. Heineken wilde ineens niet meer leveren aan hun strandtent toen duidelijk werd dat hij ook met de Heinekenontvoering te maken had.”

Dan refereert ze aan een gesprek in bijzijn van een OM-topman. „We hadden haar een zuinige brief gestuurd, en ik zeg na afloop tegen Harm: het is een teringwijf, het is gewoon een teringwijf.” Met haar nieuwe partner Theo Blom, toont de weduwe zich dagen later nog steeds ontdaan. „Ik wilde ze net nieuwe stukken brengen. Nu breng ik alles naar buiten.” Het zullen opzienbarende papieren blijken…

Bron: Crimesite

 

“Ja, die hoer van de Geldersekade heeft het moeilijk daar Heineken geen bier wilde leveren aan hun strandtent.”

Het zal je maar gezegd worden! Alhoewel ik beter weet.
Ook ik krijg bij interne gesprekjes allerlei namen toebedeeld. So be it.

Als getuige wordt je niet gewaardeerd noch als slachtoffer of dader. Het OM wil winnen, daar is het hen om te doen. De menselijke kant doet er totaal niet meer toe. Je bent een speelbal van het OM geworden die niets onverlet laat om de aanklacht vorm te geven en je op te hangen.

Over de ruggen van kinderen, familie, vrienden, kennissen, onbekenden, lijken, slachtoffers en gedetineerden probeert het OM en niet te vergeten de politiek te zegevieren.

Dat blijkt maar weer eens te meer uit het verhaal van Carolien!

2 reacties

  1. Dat het een misplaatst arrogant zooitje is bij justitie weten we nu wel maar ze hebben nog nooit een zaak gewonnen zonder hoeren streken.. Met vriendelijke groet Piet blom..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *