Recherche dreigde met martelpraktijken

Geplaatst door

 

  

Van onze verslaggevers

DEN HAAG – Voormalig AIVD-agent Hans H. die eerder met zijn partner, AIVD-analist Heleen S. werd opgepakt op verdenking van het lekken van staatsgeheimen naar De Telegraaf, blijkt op schokkende wijze te zijn verhoord en daarbij zelfs impliciet met marteling te zijn bedreigd. H. en S. kwamen eerder vanmiddag vrij nadat de rechtbank hun voorlopige hechtenis schorste. Volgens H.’s advocaat spelen de “onacceptabele verhoormethodes door twee rijksrechercheurs” daarbij mogelijk een rol.

H. werd volgens zijn raadsman Derk van der Elzen met schietbewegingen, impliciete dreigementen over allerlei martelmethodes als waterboarding en verhalen over een plotselinge dood tijdens politieverhoren onder druk gezet. Officier van justitie Harderwijk bevestigt via zijn woordvoerder dat het openbaar ministerie een intern onderzoek naar de kwestie is gestart.

Lees verder: De Telegraaf

 

Velen zullen mompelen “daar heb je haar weer”

So be it, voor mij is bovenstaande berichtgeving geen nieuws of nieuwtje. Voor mij zijn het vaststaande feiten die alleen nooit naar buiten toe kwamen en moeilijk naar buiten gebracht konden worden.

Tja, je hebt nu eenmaal met een leger aan “integere” personen te maken, ahummm. Als ik  je vertel dat er personen plotseling in de bajes het loodje leggen dan gelooft bijna geen hond mij.

Ik citeer nog een stukje uit de Telegraaf:

Het is ronduit schokkend wat er bewust uit de politierapporten is weggelaten. Er worden methodes toegepast die je in een dictatuur mag verwachten, niet in een vrij land

Laten we nou net doen alsof we gek zijn en flauwvallen bij het lezen van die mededeling okay? Dan zijn de leden van het OM ook weer blij.

  

  

  • Ik heb 6 mappen vol met politiejournaals waarin allerlei bladzijden ontbreken en/of grote lappen tekst zijn zwart gemaakt. How shocking?
  • Ontlastend bewijsmateriaal wat voor de rechtzaak weggegooid werd. Over de oorzaak werd wreed gelogen.
  • Dhr. Akkerman, die gedwongen werd om te getuigen tegen Louis.  Die onder druk werd gezet door de recherche van de van Leijenberghlaan in Amsterdam. Nadien met de dood werd bedreigd door een arrestatieteam.
  • Honderden mensen zijn bezocht door de recherche waaronder ik.
    Enkele van hen heb ik gesproken en werden net als ik afgesnauwd omdat wij niets negatiefs te melden hadden.
  • Een teamleider, genaamd Bob Schagen die Dhr. Akkerman te kennen gaf dat zij (het team) er voor zouden zorgen dat Louis levenslang zou krijgen.

darknight

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *