Circus P.I. Lelystad frustreert bezoek

Geplaatst door

 

Een kijkje in de huisregels die gelden voor gedetineerden en bezoekers van P.I. Lelystad. Wat mag je wel aanhouden als je naar de bezoekzaal gaat en wat niet.

 

JAS, TRAININGSJAS VERBODEN

 

 

 

PETTEN OF HOOFDEKSELS VERBODEN

 

 

TOEGESTAAN

 

 

Al een aantal jaren ben ik vaste bezoekster van P.I. Lelystad en maak dan ook het een en ander mee. Op donderdag 29 oktober was het weer eens zover.

Je dient een half uur voor aanvangtijd bezoek aanwezig te zijn in de wachtkamer van de inrichting. Men begint echter pas, als het meezit een kwartier voor aanvang met het doorlaten van de bezoekers. Alleen dat wekt al de nodige irritaties op daar je vaak te maken krijgt met een ploeg die op bezoek is geweest en voor de nodige oponthoud zorgt. Men laat niemand naar buiten voordat alle pasjes retour zijn. Je wordt dus gewoon gegijzeld. Anderen willen nog spullen invoeren of geld storten, gaat af van de tijd voor de volgende groep bezoekers. Zeer efficiente aanpak dus (maar niet heus)

Ze kunnen de doorstroming vlotter laten verlopen door de geldstortmachine op de eerste verdieping te plaatsen.

Ik zal je even verder introduceren……………. 

Je moet eerst twee deuren door om je te melden bij de bezoekleiders op de begane grond. Je jas, tas en overige verboden spullen dien je achter te laten in een onbewaakt kluisje. Vervolgens loop je door een detectiepoort. Nadien weer twee deuren door om jezelf wederom te melden bij de bezoekleiders op de 1e verdieping.

De naam van de gedetineerde wordt geroepen en dan kun je nogmaals twee deuren door voordat je uiteindelijk de bezoekzaal bereikt.

Het kan zijn dat iemand nog een jas aan heeft of iets anders dat aan de kapstok moet worden opgehangen. Dat maakt de bezoekleider kenbaar, vanuit zijn luie stoel door te roepen dat je je verboden goedje moet ophangen. Deze keer vond de bezoekleider Aka hoofdopper Clown dat een vest ook tot verboden kledingstukken behoort.

Hoofdopper Clown wilde dat ik mijn vest uittrok en aan een onbewaakte kapstok moest ophangen. Dat weigerde ik daar het geen jas betrof en ik onder mijn vest niet
warm gekleed was
. Daarop werd mij de toegang tot de bezoekzaal ontzegd.

Prima, dan vertrek ik gewoon daar ik mezelf niet laat intimideren door onze vriend de hoofopper Clown die niet bestaande regels uit zijn mouw schudt en/of het verschil niet kent tussen een jas en een vest. Ach, mevrouw er zitten zakjes in uw vest daarom moet u die vest ophangen. Nee hoofdopper Clown, dat doe ik niet, die truuk met zakjes trap ik niet in fouilleer mij maar.

De volgende keer trek ik niets onder mijn vest aan, eens kijken of de hoofdopper Clown mij in mijn push-up BH naar binnen laat gaan.

Dit is maar een kleine voorstelling uit het Circus P.I. Lelystad. Dag in dag uit is er een nieuwe kleine voorstelling. Voor zowel de bezoekers als de gedetineerden.

 

 

2 reacties

  1. Ik zie dat je bericht al een tijd oud is maar moest even reageren… Overal is het hetzelfde ben nu al 2.5 jaar bezig van gevangenis naar gevangenis en ik wordt er gek van!!!!!!!! dit verhaal is zo bekent voor mij en kan me soms heel moeilijk beheersen!!! Belachelijk!!!!! want je vestje heeft zakken!!!!!!!!!!! grrrrrrrrr…….. en sluiers en bourka’s zn geen probleem echt schandalig!!!!!!!!!!!!!!!!!! Echt geen goed woord voor welke gevangenis ook……

  2. Nou anno 2017 is het nog steeds zo. Ik kan een doorschijnend!!! vestje aan zonder zakken, en ook die moest uit. Reden: het is een vest.
    Waar hebben we het dan nog over? Als je het mij vraagt alleen nog maar om machtspositie en verder niets.
    Want als ik de volgende keer een dikke trui aan doe is er niets mis, terwijl ik daar veel meer in mee kan nemen (als ik dat wil) dan in een vest waar je helemaal door kunt kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *