Godfried van Haut “onterecht veroordeeld”

Geplaatst door

‘Schrijf maar dat ik het heb gedaan’
ACHTERGROND, Van onze verslaggever Menno van Dongen

Gepubliceerd op 14 september 2009 07:55,
bijgewerkt op 14 september 2009 09:48

Middelbug – Er was nauwelijks bewijs en niemand had hen gezien bij de plaats delict. Toch werden vier verdachten van de Warnsveldse pompmoord veroordeeld, zegt psycholoog Peter van Koppen.

Tips in 2001

In 1986 werd het rechercheonderzoek stilgelegd wegens gebrek aan bewijs, tot in 2001 tips binnenkwamen bij de ‘geheime dienst’ van de politie

Godfried van Haut (VK) ‘Een afschuwelijk misdrijf.’ Zo noemt het gerechtshof Arnhem in 2004 de moord (in 1985) op pompbediende Micelle Mooij. Haar nabestaanden hebben volgens de rechters negentien jaar in ‘tergende onzekerheid’ geleefd. Door de veroordeling van vier verdachten is eindelijk recht gedaan, meent het hof.

Maar is dat wel zo? De wil om de zaak ‘op te lossen’ was misschien te groot, zo blijkt uit een boek over de moord, dat vandaag verschijnt.

Hij is Van Koppen dankbaar. ‘Ze hebben mooi samengevat wat er is misgegaan. Ik eis vrijspraak. De Hoge Raad moet de zaak heropenen. Ik weet dat ik een nieuw feit nodig heb, maar hoe kom ik daar in vredesnaam aan, 24 jaar na een moord waar ik niet bij was?’

Als het niet snel lukt, dan knapt er iets in mijn hoofd. Mijn leven is al zeven jaar een hel. Ze hebben in 2006 ook nog mijn jongste dochter afgepakt. Ik mis haar vreselijk. De monsters die dit geflikt hebben, moeten zelf de bak in.’

Lees verder de Volkskrant (tot mijn verbazing heeft de volkskrant bovenstaand artikel verwijderd)

 

Incidenteel noemde Chris Klomp een aantal onterechte veroordelingen.
Hoezo incidenteel heer Klomp? Soms komen zaken in de publiciteit maar veels te vaak niet!

Godfried van Haut leeft al 7 jaar in een hel en is zijn jongste dochter kwijtgeraakt. Hoe komt dat ooit weer goed? Niet dus!

Hoezo geen psychische schade na een periode van detentie?
Hoezo geen familiebanden meer? Die zijn letterlijk kapot gemaakt!

Om het nog maar niet te hebben over de nazorg! Die is er gewoon niet!

Je hele leven is naar de kloten om het maar eens platvloers te zeggen!
Je hebt totaal geen schijn van kans meer al denken velen van wel.

Een novum (lees nieuw feit) is de troef die een onterecht veroordeelde nodig heeft om een herziening te krijgen. Iets wat nauwelijks te verkrijgen is. Daarmee wordt feitelijk de onterechte veroordeling gebagatelliseerd want zolang er geen nieuw feit is blijft iemand schuldig.

Zelf denk ik dat het hoog tijd wordt om de Staat der Nederlanden, Ministerie van Justitie en het Openbaar Ministerie aan te klagen bij het Internationale Hof.

Er is zo onderhand sprake van massale geestelijke en lichamelijke terreur. Oorlogsmisdadigers worden ook voorgeleid bij het Internationale Hof.

Ik wens Godfried van Haut heel veel succes en sterkte in zijn strijd tegen THE MACHINE die op volle toeren door blijft draaien op de brandstoffen “doofpotkolen, lieggas en dood of levend kroongetuigenvlees.

 

2 reacties

  1. @chris – Waar het mij omgaat is dat het structueel aan de orde is. Men moet opnieuw leren “recht” te spreken en niet middels natte vingerwerk trachten vernieuwingen aan te brengen.

    Het is niet alleen vervelend voor de betrokkenen maar het leed is vergelijkbaar met iemand die door een misdrijf zijn/haar naaste heeft verloren.

    Ieder incident mag in mijn ogen tot norm verheven worden juist omdat de maatschappij zo mee veert op de plannen van de politieke partijene m.b.t. criminaliteit.

    Trouwens, leuk dat je even op visite kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *