OM liegt gedrukt!

Geplaatst door

aa

Politieambtenaren niet vervolgd voor dodelijk schietincident in Eindhoven

 
De hoofdofficier van het Openbaar Ministerie te ‘s-Hertogenbosch heeft op grond van de onderzoeksresultaten van het Rijksrechercheonderzoek geoordeeld dat de twee politieambtenaren, die op 15 november 2008 in de Henricus Turkenstraat in Eindhoven betrokken waren bij een dodelijk schietincident, niet worden vervolgd.

Op 15 november 2008 zagen de beide politieambtenaren twee mannen rijden in een gestolen personenauto. De twee mannen werden verdacht van diverse autodiefstallen en gewapende overvallen in de regio Eindhoven.
De politieambtenaren wilden de verdachten aanhouden en één van de politieambtenaren opende daarom het linker voorportier van de personenauto. De verdachte bestuurder probeerde een aanhouding te voorkomen door hard achteruit op de politieauto in te rijden.
Vervolgens reed de bestuurder vooruit weg, waarop één politieambtenaar tweemaal op de benen van de verdachte bestuurder heeft geschoten en hem daarbij dodelijk in het lichaam trof. De andere politieambtenaar heeft op de rechterwielen van de personenauto geschoten.
De overleden bestuurder was een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Op het moment dat de politieambtenaren op de verdachte en het voertuig schoten was er ten aanzien van de inzittenden van de personenauto sprake van verdenking van strafbare feiten en was uitstel van een aanhouding een onaanvaardbaar risico voor de rechtsorde. In de personenauto werden een pistool en een mes aangetroffen.
De toepassing van het door de politieambtenaren gebruikte geweld is dan ook gerechtvaardigd.
Er zal geen strafvervolging worden ingesteld tegen de betrokken politieambtenaren.

Bron: Dagblad Pinokkio

 

Ik ben benieuwd waar de verklaring blijft van die medepassagier.

Waarom heeft het OM gelogen? Degene die het weten mogen het zeggen, anders schrijf ik over enkele dagen,  in mijn eigen bewoordingen op waarom ik durf te zeggen dat ze liegt. Hieronder een soortgelijk geval, lees en vergelijk.

 

Man in gestolen auto rijdt in op agent en ontkomt

(Novum) – Bij de achtervolging van een ‘opvallende’ personenauto in Biezenmortel is een onbekende man dinsdagochtend ingereden op een politieagent, die daarna een schot loste. De bestuurder slaagde erin te ontsnappen, meldt de Brabantse politie.

Surveillerende agenten in een auto zagen rond 04.00 uur een verdachte auto staan in de Capucijnenstraat. Toen de bestuurder en zijn bijrijder de dienders ontdekten, reed de auto weg. De agenten zetten de achtervolging in en reden het voertuig klem in de Kloosterstraat.

Toen een van de agenten naar de auto wandelde, reed deze vol gas op hem af. Hij sprong tijdig opzij en loste nog een schot op de linkerachterband van de wagen, maar de twee inzittenden konden ontkomen. De auto bleek te zijn gestolen.

Bron: Nieuws.nl

 

Wat mij tevens opvalt is dat men de laatste jaren veelvuldig te maken heeft met   “schietgraage” dienders. Keren wij soms terug naar de tijd van Cowboys en Indianen of volgt de overheid met argusogen de zeer gewaardeerde en zogenaamd getalenteerde  Amerikaans aanpak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *