Dossiers Peter R. in beslag genomen

Geplaatst door

 

Arrestatie en inval bij detectivesbureau’s
Dossiers Peter R. de Vries in beslag genomen

door Bart Mos
HASSELT – De rijksrecherche heeft afgelopen week tijdens een inval bij een particulier recherchebureau diverse dossiers van misdaadjournalist Peter R. de Vries in beslag genomen. Een andere privédetective werd in dezelfde operatie gearresteerd wegens vermeende omkoping van politiefunctionarissen.
Dit melden diverse bronnen. De inval en arrestatie vonden plaats bij de particuliere recherchebureaus K-2 en Cipol in respectievelijk Hasselt en Doetinchem.

Volgens Sander van Betten, directeur van het bureau K-2, zijn er bij de huiszoeking in zijn bedrijf door acht rechercheurs van de rijksrecherche diverse computers en dossiers in beslag genomen.

Een deel van de ingevorderde dossiers heeft betrekking op zijn werkzaamheden voor het misdaadprogramma van Peter R. de Vries. Het betreft onder meer gedetailleerde informatie over de verblijfplaatsen van ontsnapte criminelen, waarover De Vries volgende maand een uitzending gepland heeft.

Andere dossiers bevatten onderzoekswerk van bureau K-2 voor Edwin de Roy van Zuydewijn, de omstreden ex van prinses Margarita.

De doorzoeking bij Van Betten blijkt samen te hangen met de recente arrestatie van Ton Hendriks, directeur van het recherchebureau Cipol. Hendriks wordt ervan verdacht dat hij politiemensen heeft omgekocht voor inzage in geheime politieregisters. De detective zit volgens ingewijden al ruim een week vast. Onduidelijk is of de betrokken politiefunctionarissen eveneens zijn aangehouden.

Peter R. de Vries reageert gelaten op de inval bij zijn ‘huisdetective’. “Er is naar mijn weten geen geheime informatie in beslag genomen. Ik wacht het onderzoek rustig af”, aldus de televisiemaker, die naar eigen zeggen met Hendriks nooit zaken deed.

De rijksrecherche, belast met opsporing van misdaden binnen het politieapparaat, was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: De Telegraaf

En zoals gewoonlijk is Peter zich van geen kwaad bewust! Zijn geplande programma’s zullen naar alle waarschijnlijkheid anders ingevuld worden. Misschien kan hij het dossier Bolhaar nog een keertje aanhalen waarbij hij zijn fouten ruiterlijk toegeeft. Hoe kun je rustig slapen met het gegeven dat een man onterecht tot levenslang is veroordeeld. Of was het een vriendendienst meneer De Vries?

Tuurlijk is de rijksrecherche niet bereikbaar voor commentaar en volgens mij raced Teeven tegen alle regels in (220 km p.u.) naar het huis van Peter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *