Henk Strootman vol medelij

Geplaatst door

 

 

Al surfend kwam ik spontaan op de site van Henk Strootman terecht met een artikel over Henri du Long. Een artikel uit 2007.  Al verder lezend kwam ik het volgende tegen:

 

“Hoe betrouwbaar is Peter R. de Vries? Het is een oude, door Parool-journalist Bart Middelburg aangezwengelde discussie, die deze keer wordt gevoerd op de site van mijn gewaardeerde collega Hendrik Jan Korterink. Bij het lezen van de lezersreacties voel ik enig medelijden. Niet met het lijdend voorwerp zelf, want die kan wel tegen een stootje, maar met degenen die de kwaadaardige onzin over De Vries opschrijven. Natuurlijk hoeft niet iedereen een fan van hem te zijn, maar de aan haat grenzende afkeer jegens hem begrijp ik niet. Waar komt dat vandaan? Persoonlijk ken ik De Vries als een man die dan misschien niet altijd even makkelijk is en veel van zijn mensen eist, maar ook als een man die recht door zee is. Ik heb hem werkelijk nog nooit kunnen betrappen op het niet nakomen van afspraken, laat staan dat hij bij bepaalde criminelen in de broekzak zit. Onzin. Ik zal nu ongetwijfeld worden gerangschikt onder de categorie Peter R.-vriendjes – ook een twijfelachtig volkje naar ik heb begrepen –  maar laat ik dat nu als een voorrecht beschouwen…”

13-12-2007 21:14 | Henk Strootman

Bron: Henk Strootman

In zekere zin voel ik mezelf aangesproken daar ik bij HenkJan Korterink de nodig discussies heb gehad over onze grote vriend Peter. Niet alleen maar discussies maar ik heb ook de nodige uitlatingen gedaan.

En ik zeg het rustig weer “Peter is een arrogant, rancuneuz, onbetrouwbaar en een vooral schijnheilig manneke”

Dhr. Strootman heeft ooit Dhr. Kok gesproken over de zaak Bolhaar.
Daar heeft dhr. Strootman ook over verklaard. Verders heeft dhr. Strootman naar zijn zeggen “de fijne kneepjes van het vak geleerd van Peter”

Bedoel je de “gemene” kneepjes Henk?

Henk Strootman vraagt zichzelf af waarof die hetze jegens de Vries vandaan komt?
Tja…als je echt een goede journalist bent dan had je dat wel geweten!

Maar jij bent net als menig andere verslaggever die over de ruggen van anderen zijn brood wil verdienen. Waarbij het niet uitmaakt of iemand onschuldig achter de tralies verdwijnt. Het bloed kruipt uiteindelijk toch waar het niet gaan kan.

Een goede journalist doet aan waarheidsvinding en wederhoor!
Maakt geen aan elkaar geplakte reportages om de kijkcijfers en meningen van de kijker te bespelen! Voert geen hetze jegens criminelen door ze overal achterna te reizen. Zorgt dat zijn emailbox niet vol vunzigheden zit.

Wat ik zelf vermoed is dat je de nodige verhalen krijgt toegespeeld van Peter en je wel 3x nadenkt voordat je wil erkennen dat hij een klootzak is en de laatste jaren de doelstelling van zijn programma uit het oog verloren is. Ach wat kan John de Mol dat schelen.

Doe mij een lol Henk en vraag Kok nog een keertje waarof die vingerafdruk van Louis is gebleven. En waarom hij zo zeker van zijn zaak was m.b.t. Bryan. Die was volgens Kok 100% de zoon van Louis. Vraag dan ook even waarom hij een foto van Louis in zijn bureaulade had liggen! Of is dhr. Kok zo seniel geworden dat hij dat zichzelf nu niet meer kan herinneren.

Gek dat maar weinig journalisten echt zien wat er aan de hand is in de zaak Bolhaar overigens een niet op zichzelfstaand geval. Gek dat niet-journalisten, nabestaanden van vermoorde kinderen, zakenmensen etc. ook geen gehakt kunnen maken van deze veroordeling. Zelfs een lid van de Eerste Kamer, tevens advocaat kon zich niet voorstellen dat dit heeft kunnen leiden tot een levenslange veroordeling.

Ook onder journalisten is een hevige strijd losgebroken daar men zichzelf moet indelen onder de titel “broodschrijver”. Daarom zijn zoveel broodschrijvers bevriend met Peter. Niet om Peter maar voor de centen.

Eén reactie

  1. Acha ja gekke Henkie heb nog 2 verhalen voor je waar zijn schy…. aardig uit blijkt,we belden hem op uiteraard liet de geluidsband mee.Strootman ging flink door het stof bood zijn excuses aan en bevestigde dat de media ook vaak overdreef en etisch over de grens ging tape is terbeschikking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *