Fred Teeven bespeelt Hoge Raad

Geplaatst door

 

Mijn mond viel open toen bleek dhr. Teeven zichzelf publiekelijk en inhoudelijk ging bemoeien met de werkwijze en uitspraak van de rechterlijke macht. Dit terwijl ik eeuwig en altijd het standaard antwoord ontvang dat een politicus of de politiek zich niet met individuele zaken en/of gedane uitspraken kan bemoeien. Vandaar mijn mailtje naar dhr. Teeven die zichzelf maar niet kan losmaken van zijn oude beroep OVJ. Maar goed een stoel in de Tweede Kamer kan denk ik zijn droom verwezenlijken om ooit Minister van Justitie te worden. Het is niet te hopen. Aan het einde van het filmpje zegt hij dan ook zonder blikken of blozen “dus als de raadsheren kijken”.  Dat vind ik ongepast van een kamerlid en oud-OVJ. Hij probeert hier dus de raadsheren te bespelen via de media.

 

Bron: Pauw & Witteman

 

Na het bekijken van de uitzending dacht ik, goeie vent die Teeven. Komt altijd voor slachtoffers op en wil af van het jaren ’70 beleid waar toen vooral de dader in bescherming werd genomen. Aangezien Louis ook slachtoffer is geworden van het geweld van het OM vond ik het niet meer dan redelijk om Dhr. Teeven even aan te schrijven. Lees mail hieronder.

 

Almere 29 januari 2009

Geachte heer Teeven,

Een geweldige motie ingediend en ook nog eens keurig uiteengezet bij Pauw & Witteman.

Het enige wat ik niet begrijp dat u in deze uzelf niet distantieert van de werkwijze en uitspraak van de rechterlijke macht als tweede kamerlid.

Dat blijf ik toch vreemd vinden hoor.

Als ik aandacht vraag voor een mogelijke rechterlijke dwaling waarbij uzelf ook nog eens betrokken bent geweest. Zelfs in 2002 na u vertrek als OVJ eind 2001, dan krijg ik te horen dat de politiek of politicus zich niet inhoudelijk mag en kan bemoeien met de uitspraak/werkwijze van de rechterlijke macht.

Of mag men als politicus zichzelf wel inhoudelijk bemoeien met een uitspraak/werkwijze van de rechterlijke macht als de uitspraak in het nadeel van een slachtoffer uitvalt?

Mooi, dan meld ik bij deze mijn man aan als slachtoffer van een uitspraak/werkwijze van zowel OM, misdaadjournalisten, betrokken officieren, onderzoeksteam en de rechterlijke macht.

Door toedoen van een misdaadjournalist, onderzoeksteam en officier is bewust toegewerkt naar een veroordeling wat verder geen betoog hoeft.

Er is geen enkele nederlander tot levenslang veroordeeld op gronden en een ingekleurde bewijsconstructie zoals deze in de zaak Bolhaar gebruikt zijn.

Als u uw hart op de juiste plaats heeft zitten dan kunt u als destijds indirect betrokkene wel degelijk u mond opendoen en contact opnemen met Ybo Buruma om een herziening op touw te zetten. Mede omdat u diep in uw hart weet dat die veroordeling onterecht was.

In afwachting van uw antwoord ten aanzien van een benadeelde slachtoffer verblijf ik,

Met vriendelijke groet,

Jacqueline Hagemann

2 reacties

  1. mooie reactie jac, inderdaad als de heer Teeven, die zich omhoog heeft gewerkt over de rug van weet ik veel wie, zijn hart laat spreken en openheid van zaken/feiten geeft, en ook van deze bewuste zaak op de hoogte was en is, z’n mond open kan trekken. omdat deze zaak een herziening verdient die op zijn plaats zou zijn, en tevens een directe in vrijheidstelling van louis zou moeten betekenen.

  2. Bij Teeven die ik ook bij Pauw en Witteman die bewuste aflevering gezien hebt,krijg ik altijd een zeer nare smaak in mijn mond.Op de een of andere manier als ik naar die man kijkt met zijn in mijn ogen veels te grote hoofd proportioneel bij zijn lichaam doet hij mij altijd sterk denken aan voormalig PG Drs.van Leeuwen ook zo een gedrocht bij beiden krijg je het onbehaaglijke gevoel van een buitenaards onmenselijk gevoelsleven.Nee in de politiek passen zij prima maar niet in ons rechtssysteem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *