Artikel 11

Geplaatst door

 

Een ieder die wegens een strafbaar feit wordt vervolgd, heeft er recht op voor onschuldig gehouden te worden, totdat zijn schuld krachtens de wet bewezen wordt in een openbare rechtszitting, waarbij hem alle waarborgen, nodig voor zijn verdediging, zijn toegekend.

2. Niemand zal voor schuldig gehouden worden aan enig strafrechtelijk vergrijp op grond van enige handeling of enig verzuim, welke naar nationaal of internationaal recht geen strafrechtelijk vergrijp betekenden op het tijdstip, waarop de handeling of het verzuim begaan werd. Evenmin zal een zwaardere straf worden opgelegd dan die, welke ten tijde van het begaan van het strafbare feit van toepassing was.

De vrijlating van de ‘Birmingham Six’ in 1991. De zes waren in 1975 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor bomaanslagen op twee pubs in Birmingham. Al vanaf het begin was er twijfel over de schuld van de zes en over het bewijs tegen hen. Tijdens hun derde beroep tegen het vonnis kwam aan het licht dat de politie bewijs had gefabriceerd en achtergehouden en dat bekentenissen vermoedelijk na mishandeling waren afgelegd. Op 14 maart 1991 kwamen ze vrij, na ruim zestien jaar gevangenschap.

Bron: Amnesty International

Wat ik met bovenstaande wil aangeven is het feit dat justitie omwille van wat voor reden dan ook voorgoed afscheid wilde nemen van Louis. Willens en wetens “levenslang” uitspreken wat voor de zittingen ook al werd medegedeeld door onderzoeksleider Bob Schagen aan getuige Martin. A.

Daarnaast was Louis op voorhand publiekelijk veroordeeld door de uitzending van Peter R de Vries.
Laatstgenoemde heeft tevens onjuiste informatie op zijn site staan over de zaak Joanne Wilson.

Net als bij de “Birmingham Six” bestond er vanaf 1984 twijfel over de schuld van Louis, zo ook ontbrak ieder bewijs. Tot vandaag van vandaag ontbreekt ieder bewijs! Het enige feit blijft dat Louis vroeg in den ochtend heeft aangebeld. Er werd toen niet opengedaan!

2 reacties

  1. Wat een raar verhaal.

    In Nederland is het dus gevaarlijk een vriend of vriendin te bezoeken waar je wel aanbelt maar er niet wordt opengedaan en kan een creep als de Vries die dicht aankruipt tegen tuig van de onderwereld, oplichters, verslaafden, pooiers, en misdadigers bij het OM en de politie en recherche maar zich verkoopt als een redder der natie, met manupilaties en leugens en bedrog, roddels en achterklep er voor verantwoordelijk is dat iemand, waar hij een hekel aan heeft, levenslang achter de tralies verdwijnt. En velen blijven de Vries toejuichen? Fascistoider kunnen ze het in Nederland niet maken.

    We zijn toe aan een geheel gereviseerd justitieapparaat, alleen een revisieraad is echt niet genoeg. We moeten niet opnieuw het risico lopen dat een oplichter, een buitenstaander, zoveel invloed heeft bij zgn neutrale magistraten dat hij in staat is onschuldige mensen in de gevangenis te krijgen. Nooit meer een de Vries, die zijn invloed misbruikt en complotten opzet tegen onschuldige mensen zoals Louis Hagemann.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *