De DNA zonde

Geplaatst door

 

Dan wil ik ook nog even van de gelegenheid gebruik maken om het DNA onderzoek ter discussie te stellen. In 1998 was er bij Louis Hagemann DNA afgenomen i.v.m de zaak tegen zijn ex-vrindin Renetta van der Meer. In die zaak werd Louis tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld ook al wees het DNA profiel niets aan. Het is zo onderhand duidelijk geworden dat Renetta van der Meer mogelijk bepaalde belangen had bij de veroordelingen van Louis Hagemann. Bijvoorbeeld het CIE die zij naar voren schoof tijdens haar verhoor die overigens ontkende haar verhaal eerder gehoord te hebben. Zo ook het afluistermateriaal wat in haar woning gevonden was en die mogelijk geen resultaat opleverde. Wilde Renetta na korte tijd  af van Louis omdat haar samenwerking en het afluistermateriaal niet de benodigde informatie opleverde? 

In 2002 heeft Louis opnieuw vrijwillig DNA afgestaan zonder de wetenschap dat alle bewijsmateriaal vernietigd was. Het enige wat was overgebleven waren 2 sigarettenpeuken en een stukje springtouw. Ook daar werden geen DNA sporen van Louis aangetroffen.

Uit een onderzoek van 1984 bleek volgens het NFI dat op een stuk koord, waarmee Corina gewurgd zou zijn componenten van syntetische motorolie/teakolie aanwezig waren. Die dan volgens de rechtbank van een motorrijder moest  afkomen. Een regelrechte onterechte aanname noem ik dat.  Dat koord waar Corina mee gewurgd zou moeten zijn werd echter aangetroffen onder de benen van Corina en niet om haar hals.

Indien het koord zou zijn vastgehouden door Louis dan zouden die gevonden componenten zich aan de handen van Louis hebben bevonden. Dat zou dan logischerwijze betekenen dat het riempje en het touw waar Sharon mee gewurgd is ook sporen zouden moeten bevatten van diezelfde componenten.

Een Hareley Davidson bevatte geen syntetische olie.
Op geen enkel kledingstuk van Louis werd geen enkel component zoals door het NFI omschreven teruggevonden.

Als men in 1998 al de nodige DNA heeft afgenomen dan lijkt het niet onwaarschijnlijk dat zijn DNA door de databank is gehaald. Justitie wist toen ook dondersgoed dat hij destijds gearresteerd was voor de moord op Corina en haar kinderen. Justitie en politie wisten toen ook dondersgoed dat hij als verdachte nr. 1 in de boeken stond zo ook Jo Baron.

Maar in 1998 leefde Jo Baron nog die vertrokken was naar Israel, zo ook de vader van de twee kinderen die ook teruggekeerde naar Israel.

Jo Baron werd in Israël gezocht voor moord maar kon zonder problemen een nieuwe ID aanvragen.

Voor wat betreft de mogelijke dader Jo Baron, die in 2001 is overleden is het niet meer mogelijk DNA te verkrijgen. Men mag het graf niet openmaken om eventueel DNA af te nemen.

Louis Hagemann is voor allerlei delicten als mogelijke dader aangewezen maar de DNA die hij in 1998 afstond bleek brandschoon te zijn. Zo ook zijn DNA uit 2002. Het wordt hoog tijd dat men gaat inzien dat de verkeerde persoon tot levenslang veroordeeld is en zo snel mogelijk dient te worden vrijgelaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *