Kroongetuige dronk whisky

Geplaatst door

Kroongetuige dronk whisky tijdens verklaring   

 

ANP gepubliceerd op 17 november 2008 20:07, bijgewerkt op 17 november 2008 20:23

 
AMSTERDAM – Giuseppe ‘Peter’ la S., kroongetuige van justitie in een reeks liquidatiezaken, heeft alcohol genuttigd terwijl hij een verklaring aflegde. Dat bleek maandag tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank in Amsterdam, in de zaak tegen twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij liquidaties dan wel pogingen daartoe.

‘Verbijsterend’, zo noemde advocaat Nico Meijering het feit dat La S. ‘een dubbele whisky’ dronk tijdens een verhoor. Het is vooralsnog onduidelijk in welke setting La S. de verklaring heeft afgelegd. Uit het verslag van het verhoor zou opgemaakt kunnen worden dat het om een horecagelegenheid ging. Volgens het Openbaar Ministerie is het beslist niet zo dat La S. ‘benevelde verklaringen’ heeft afgelegd.

De betreffende verklaring is een zogeheten kluisverklaring; de inhoud is nog niet bekendgemaakt door justitie. In een verhoor vorige week heeft La S. volgens Meijering ontkend dat er tijdens het afleggen van die verklaring alcohol is gedronken.

Lees verder op de site van de Volkskrant.

Bron: Volkskrant 17 november 2008

 

Het is dus niets nieuws dat kroongetuigen drank mogen nuttigen tijdens verhoor.
Voor mij een bekend fenomeen. In de zaak van Louis nuttigde een getuige vodka tijdens haar verhoor bij de rechtercommissaris. Ladderzat nam zij deel aan de zitting. Hiermee laat het OM wederom zien dat men niets ongemoeid laat om maar verklaringen los te krijgen. 

Een getuige die niet eens uit haar woorden kon komen.
Een getuige die vertelde dat zij op maandagochtend, een dag na het drama een krant en een pak melk voor louis bij de melkboer moest halen. Nadien bleek dat diezelfde melkboer op maandagen gesloten was.

Haar vrindin die werkzaam was achter de bar van Cafe The Sting moest ook getuigen naar aanleiding van dronkenmanspraatjes.Uit angst zat de vrouw achter een scherm. De vrouw kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en wilde Louis perse zien, waarna zij direct het volgende meedeelde “maar dat is die man helemaal niet” 

Dat noemt het OM haar voor het gemak ook nog maar eens een “betrouwbare getuige” en met het gegeven dat de vrouw Louis niet herkende als de man waar haar vrindin het over had werd niets gedaan.

Zomaar weer even een episode uit het proces tegen Louis Hagemann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *