Peter R de Vries betrokken
bij anti CIE plan?

Geplaatst door

Het is weliswaar een wat ouder bericht die ik tegenkwam.
Desalniettemin wel belangrijk nieuws. Bekend is dat Peter R de Vries een goede vriend van Cor van Hout was. Cor van Hout vervolgens een goede vriend van Willem H. Zo kunnen we oneindig doorgaan en Steve Brown heeft ook al het nodige gezegd over de maffia journalist. Peter is niet zo’n braaf mannetje en is al zo vaak te ver gegaan. Waarom wordt hij dan niet aangepakt? Tja….hij weet denk ik teveel van de kopstukken van het OM en als hij zijn zin niet krijgt dan laat Peter die koppen gewoon rollen. Alle koppen behalve zijn eigen kop!

12 December 2007

Peter la S., Willem H., Jesse R. en Peter R. de Vries

Opvallende mededeling van de officier van justitie over Peter R. de Vries tijdens de pro forma zitting tegen de verdachten van van de moord op Houtman en Van der Bijl. In november 2004 zou in het Naardense restaurant Het Arsenaal een bijeenkomst hebben plaatsgevonden met Peter R. de Vries, Willem H., (de huidige kroongetuige) Peter la S. en Jesse R. Dit gerucht gonsde al. Maar de officier van justitie voegde er een paar feitjes bij.

De Vries heeft, zo zei de officier van justitie H. Oppe, tegenover de politie de bijeenkomst bevestigd maar ontkend dat Willem H. hierbij aanwezig was. Maar een medewerker van Het Arsenaal heeft verklaard dat Willem H. wel degelijk met dat gezeldschap aan tafel zat. Hij wist nog precies welke tafel en haalde ook nog de bon boven water. Bovendien zei de medewerker precies te weten wie Willem H. was omdat hij die nog kende uit een vorig etablissement waar hij werkte.

Onderwerp van het gesprek was het maken van een negatieve uitzending over de Amsterdamse Criminele Inlichtingeneenheid door Peter R. de Vries. Peter la S. zou daarin op moeten treden maar zag hiervan uiteindelijk af.

Een en ander kwam naar boven in een pro forma-zitting tegen Ali A.. Peter La S. en Sjaak B. die worden verdacht van het uitlokken en uitvoeren van een reeks liquidaties.

Voor de volledigheid, dit vertelde La S. tegen de politie:
‘Een tijd geleden zat ik in Hilversum in de auto met Jesse toen Holleeder op een brommer aan kwam rijden. Holleeder en Jesse zijn aan een tafel gaan zitten en ik werd er later bijgeroepen. Het verhaal kwam dat Ali het idee had gehad om Peter R. de Vries in te schakelen om de CIE (Criminele Inlichtingen Eenheid) te beschadigen.
Men wilde dat ik voor de televisie en ‘met een balkje voor mijn ogen’ kwam vertellen over mijn contacten met jullie. Even later kwam Peter R. de Vries. Later begreep ik dat er ook al een cameraploeg klaar stond. Willem Holleeder vroeg mij om Peter R. de Vries op te halen. Dat heb ik ook gedaan. Tegen Peter R. de Vries heb ik direct al aangegeven dat ik niet op televisie wilde komen. Peter de Vries is bij Holleeder min of meer gaan klagen dat ik het niet deed en dat de cameraploegen al klaar stonden. Door dit gebeuren was er contact ontstaan tussen mij en eerder bedoelde Ali.’ (bron: crimesite)

Dit is de reactie van Peter R. de Vries op Misdaadjournalist:
‘Ik heb het gehoord ja… Het is mij een raadsel, want als ik één ding zeker weet is het wel dat de ontmoeting met La S. en Jesse R. plaats vond in restaurant ‘Chefs’ in Naarden en niet in het Arsenaal. Het relaas is nu kennelijk dat we in het Arsenaal aan tafel hebben gezeten en vervolgens naar het tweehonderd meter verder op gelegen ‘Chefs’ zijn gegaan. Waarom mag Joost weten… Ik heb het gevoel dat er een raar spelletje wordt gespeeld. Ik weet niet wat die ober precies heeft verklaard, maar ik ben nooit met Holleeder in het Arsenaal geweest, wel met Cor van Hout, maar dat was uiteraard voor 2003. Merkwaardig allemaal.’

Bron Onderwereldblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *